Blog

Afrikaanse leeuwensafari

Afrikaanse wildsafari’s zijn leuk en leerzaam, maar maken uw Afrikaans uitje ook opmerkelijk. Afrikaanse leeuwensafari’s zijn reispapieren met extreme ervaringen, waarin men de verheven wezens kan herkennen tijdens een rit op een olifant of vanuit een open safarivoertuig. Leeuwensafari’s bieden pioniers bovendien de mogelijkheid om een ​​korte blik te werpen op olifanten, panters, neushoorns, bizons, giraffen en talloze soorten gazellen, evenals een breed scala aan vogels. In ieder geval moet men tijdens het regelen van een Afrikaanse leeuwensafari een gecertificeerde jachtofficier gebruiken om het bezoek volledig beschermd te maken.

Afrikaanse leeuwensafari’s komen voor in de karakteristieke leefruimte van leeuwen en zijn te vinden in gebieden als Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Kenia en Tanzania. Een deel van de gevierde Afrikaanse leeuwensafari’s vindt plaats in Kruger National Park, Pilanesburg National Park en Kalahari Gemsbok National Park in Zuid-Afrika; Chobe National Park, Central Kalahari Game Reserve en Linyanti Game Reserve in Botswana; Etosha National Park in Namibië; Lake Manyara National Park, Ngorongoro Conservation Area en Tarangire National Park in Tanzania; en Aberdare National Park, Samburu National Reserve en Masai Mara National Reserve in Kenia.

Kruger National Park is misschien wel de meest gerenommeerde openbare parken op de landmassa en biedt uitstekende openingen voor game-review. Het recreatiecentrum werd in 1889 opgericht om het ongetemde leven van Zuid-Afrika veilig te stellen en bevat nu een groter aantal soorten natuurlijk leven dan enig ander wild in Afrika. Pilanesburg National Park is het op drie na grootste openbare park in zuidelijk Afrika en is, omdat het een park zonder darmziekte is, ideaal voor wildonderzoek. Kalahari Gemsbok National Park is dan weer een halfwoestijnpark tussen Namibië en Botswana, dat bovendien een breed assortiment aan wezens op de tribune heeft.

Chobe National Park in Botswana is het derde grootste wildpark van het land en wordt geprezen om zijn immense menigten olifanten en wilde ossen. Botswana heeft bovendien het Linyanti Game Reserve, dat bekend staat om zijn enorme trots van leeuwen en kolossale menigten olifanten. Tanzania heeft waarschijnlijk de grootste en meest onvolwassen wildwinkels in Afrika, met zijn Lake Manyara National Park (populair vanwege zijn in bomen klimmende leeuwen) en het Ngorongoro Conservation Area met zijn schitterende leeuwen met donkere manen. Het Masai Mara National Reserve is een van Kenia’s beste ongetemde levensonderbrekingen en ondersteunt het hele jaar door leeuwenpopulatie, terwijl leeuwen ook te zien zijn in Aberdare National Park te midden van een geweldig uitzicht.

Afrikaanse leeuwensafari’s kunnen echt een verbluffende ervaring zijn, vooral als je voorzichtig bent met de organisatie van voorbereide natuuronderzoekers en meester-wildspotters.

read more
Informatie over de Afrikaanse leeuw

Een enorm ongelooflijk wezen, de Afrikaanse leeuw zegt iets van 400 en vijftig tot 500 en vijftig pond voor gezonde volwassen jongens, terwijl vrouwtjes normaal in het bereik van 300 tot 300 en vijftig pond zijn. De lengte is tussen de zes en acht voet voor mannen en vijf tot zes voet voor vrouwen, met uitzondering van een staart van bijna drie voet. Er zijn echter fundamenteel grotere mensen geregistreerd. De grootste wilde leeuw die ooit werd gewogen, was bijna 700 pond. In slavernij wordt een voorbeeld van meer dan 800 pond gearchiveerd. De lengte bij de schouders is bijna 1,20 meter voor mannen en 1,20 meter voor vrouwen.

Het jasje van de leeuw is bruinachtig van kleur en effen. De huid is kort en tamelijk grof. Jongens worden herkend aan hun enorme manen die hoofd, nek en een deel van de buik en rug bedekken. De manen zijn in het begin bleek van kleur en gaan door tinten naar briljant tot donker naarmate de leeuw ouder wordt. Een donkere, volle manen betekent een zich ontwikkelende leeuw met een groot opvoedingspotentieel en wordt door leeuwinnen regelmatig als medeplichtige geliefd.

In bepaalde delen van Afrika, waaronder Senegal en opvallend Tsavo, Kenia, worden manloze mannelijke leeuwen geregistreerd, mogelijk in transformatie voor de stekelige natuurlijke omgeving van die streken. Over het algemeen is het gefabriceerde sterk voor beide geslachten. Leeuwinnen zijn atletischer omdat ze daardoor kunnen domineren in het jagen, hun essentiële taak in de trots. Mannetjesleeuwen zijn omvangrijker omdat het extra gewicht en de kracht hen in staat stellen om gatecrashers af te weren en de regio van de trots te bewaken.

Wapens bevatten scherpe poten en hoektanden van bijna 7,5 cm. Kaken zijn ongelooflijk en de schedel is groter dan die van een andere katachtige soort. De ogen zijn naar voren gericht alsof er een optreden van de meeste landjagers zou moeten ontstaan ​​in plaats van op de zijkanten zoals in het geval van een prooi. Het gezichtsveld dat zo fundamenteel is voor prooidieren om speciale aandacht te besteden aan spoorzoekers, begeleidt breed geplaatste ogen. Dit gezichtsveld wordt ondermijnd voor een beter diepgaand onderscheidingsvermogen en binoculair zicht bij leeuwen die doorgaans nauwelijks gepositioneerde ogen vergezellen, die hen begeleiden bij het beoordelen van de scheiding van prooien die erop springen. De staart heeft een plukje haar dat de ruggengraat aan het uiteinde van de staart bedekt. De maaghuid is vrij en beschermt de inwendige organen tegen kleverige trappen van achtervolgde hoefdieren tijdens een slachting.

Sociale katachtigen, Afrikaanse leeuwen zijn zenit en hoeksteenjagers. Ze leven en jagen samen, waardoor de kans op prestatie en uithoudingsvermogen voor zichzelf en hun welpen tijdens meedogenloze seizoenen groter wordt. Leeuwinnen jagen voor het grootste deel door zo’n gecoördineerde strik te leggen voor de achtervolgers. Elke leeuwin speelt een bepaalde taak in dit soort verzameljacht. Normaal gesproken worden de kwetsbare en oude mensen geplukt en afgezonderd van de drukte. Op dat moment ontbloot een paar leeuwinnen zichzelf door dekking te breken en op prooi af te vallen. De doodsbange wezens stijgen op en eindigen tijdens hun vlucht gewoonlijk in de kaken van een ophoudende leeuwin. Een verstikkende greep wordt ingesteld door aan de nek van een meer bescheiden prooi te knagen of door de mond en neus van grotere prooien te bedekken.

Omgekeerd met eerdere veroordelingen, wordt momenteel beoordeeld dat mannelijke leeuwen afhankelijk zijn van vijftig tot iets meer dan de helft, waarbij alles gelijk is, en van specifiek nut is bij het neerhalen van grotere prooien zoals bizons. Verschillende genomen wezens zijn van een enorm assortiment, afhankelijk van het soort en de overvloed aan prooidieren in een specifieke regio. Deze omvatten eland, gemsbok, hartebeest, impala, kudu, wrattenzwijn, gnoes en zebra. Af en toe worden zelfs giraffen en jeugdige neushoorns, nijlpaarden en olifanten geslacht. Baanbrekende jagers, leeuwen jagen en eten alles te midden van ontberingen, inclusief vlees. Er zijn enkele leeuwen in Botswana geregistreerd die olifanten vermoorden na een periode van extreem droog seizoen. Kalveren werden routinematig genomen en soms ook volwassenen in de schaduw van onduidelijkheid.

Afrikaanse leeuwen bevinden zich op het hoogste punt van hun natuurlijke manier van leven in de Afrikaanse savanne en zien niet af van het opruimen van rivaliteit als de gelegenheid zich voordoet. Het is een regelmatige worsteling met gevlekte hyena’s die vaak bereid zijn om leeuwinnen en welpen te bedreigen, wat kan worden afgeleid uit hun opmerkelijkere aantal, maar ze verdragen zich krachtig wanneer ze met jongens omgaan. Er is gezien dat volwassen mannetjesleeuwen nogal woest gedrag toonden jegens hyena’s tijdens evenementen, waarbij ze volwassen en jeugdige hyena’s effectief achtervolgden en afslachtten. Af en toe zijn leeuwen geregistreerd bij het zoeken naar moorden op hyena’s. Interspecies worstelen ook met andere grote katachtigen en Afrikaanse leeuwen executeren vaak panters en cheeta’s en hun jongen, mogelijk om rivaliteit af te wenden.

In het licht van hun verspreidingsgebied in Afrika worden verschillende ondersoorten van leeuwen waargenomen.

Panthera Leo Azandica (leeuw uit Noordoost-Congo) – Noordoost-Congo

Panthera Leo Bleyenberghi (Zuidwest-Afrikaanse of Katanga-leeuw) – Zuidwest-Afrika, Namibië, Botswana, Angola, Katanga (Zaïre), Zambia en Zimbabwe

Panthera Leo Krugeri (Zuidoost-Afrikaanse of Transvaalse leeuw) – Transvaal-district van Zuidoost-Afrika, inclusief Kruger National Park

Panthera Leo Nubica (Oost-Afrikaanse of Massai-leeuw) – Oost-Afrika van Ethiopië en Kenia tot Tanzania en Mozambique

Panthera Leo Senegalensis (West-Afrikaanse leeuw) – West-Afrika van Senegal tot Nigeria

Regionale katachtigen, Afrikaanse leeuwen leven in hooggelegen gebieden van wel vele vierkante mijlen, afhankelijk van de centralisatie van leeuwen en prooien in een specifieke omgeving. Jongens kijken routinematig naar het domein, controleren het met de geur van hun poten en plassen. Bij het vallen van de avond en het eerste licht donderen ze om hun kwaliteit op te bouwen en indringers te waarschuwen. Het onweer is het meest intens onder katachtigen en is tot op een afstand van vijf mijl te horen. Een trots bestaat uit één tot vier jongens en maximaal twaalf vrouwen en jonge welpen. Vrouwtjes worden over het algemeen met elkaar geïdentificeerd en blijven gewoonlijk in een trots voor de duur van hun leven, hoewel jeugdige jongens beginnen door volwassenen wanneer ze tussen een paar jaar oud zijn. Deze jeugdige jongens zoeken op dat moment een zwervende manier van leven, vormen allianties met andere eenzame jongens en jagen en redden zich helemaal alleen. Op het moment dat ze vier tot vijf jaar oud zijn, zijn ze toegerust om de controle over hun eigen trots op zich te nemen.

Vervolgens begeven ze zich in de ruimte van bewoners van een opgezette trots en proberen ze de controle over de regio en leeuwinnen over te nemen. Dit veroorzaakt vaak een bloeding en af ​​en toe een dodelijk gevecht. In het geval dat de jongens van de inzittende het missen, loeren ze op de loer en haasten de reizigers zich om nakomelingen uit het verleden te executeren. Dit brengt de vrouwtjes in de oestrus. De nieuwe jongens vermoorden of verdrijven ook alle jeugdige jongens. De overname is vaak heftig en vraagt ​​af en toe maanden.

 

read more

Copyright © 2021, All right reserved.